Over Ons

Wist je dat Amsterdam Heritage sinds 2016 kwaliteitslederen producten maakt? Hoewel we een Nederlandse naam hebben, begon ons merk in de Verenigde Staten omdat onze Nederlandse eigenaar uit Amsterdam al jarenlang in Miami, Florida woont. Na al die jaren actief te zijn geweest op de Amerikaanse markt, en onze leren riemen, tassen en accessoires te vinden zijn in honderden Amerikaanse winkels en gedragen worden door duizenden Amerikaanse consumenten, dachten we dat het leuk zou zijn om terug te keren naar onze Nederlandse roots en onze producten ook hier (en Europa) aan te bieden.

Onze ontwerpen en een groot deel van onze productie vinden plaats in Nederland, dus veel van onze producten dragen het label "Handgemaakt in Nederland." Daarnaast gebruiken we veel hoogwaardig Italiaans leer voor onze producten, dat plantaardig gelooid is en afkomstig is van gecertificeerde looierijen (LWG). Je zult vaak de vermelding "Plantaardig Gelooid Italiaans Volnerfleer" bij onze producten zien.

We werken ook samen met vakmensen van over de hele wereld om onze ontwerpen nog beter te maken. Zo proberen we ons erfgoed ('heritage') te mixen met invloeden uit verschillende culturen, wat resulteert in echt unieke producten. Inmiddels hebben we ons productassortiment uitgebreid met herenkleding en prachtige leren jassen voor zowel mannen als vrouwen. We hopen je snel te zien als je op zoek bent naar een mooie leren jas, tas of riem!