Over ons – Amsterdam Heritage | NL
GRATIS VERZENDING BIJ ALLE BESTELLINGEN BOVEN €100

Over ons

Amsterdam Heritage is een internationaal modemerk gespecialiseerd in handgemaakte leren riemen en tassen. Onze Nederlandse oprichter Frido van Mossel woont en werkt al meer dan 15 jaar in de Verenigde Staten, waar we in 2016 onze eerste collectie lanceerden. Inmiddels is het tijd om weer voet op eigen bodem te zetten en lanceren we onze nieuwe collectie in Europa.

We zijn ervan overtuigd dat er magie ontstaat wanneer verschillende culturen met elkaar verweven worden. Daarom heeft Amsterdam Heritage geen specifiek onderscheidende “Nederlandse” of “Amerikaanse” uitstraling, maar is het een samensmelting van zowel Amerikaanse als Europese modeculturen.

De naam Amsterdam Heritage refereert o.a. naar het erfgoed van de leerindustrie in Nederland dat dateert uit de 17e eeuw en dat tot op de dag van vandaag een levendige en creatieve sector is. Amsterdam Heritage laat dan ook het grootste deel van het assortiment riemen produceren in eigen land. Hierbij wordt er bijna uitsluitend gebruik gemaakt van hoogwaardig Italiaans leer dat met Nederlands vakmanschap verwerkt wordt tot elegante lederen accessoires.