Hoe Verzorg Je Je Leren Tas – Amsterdam Heritage | NL
GRATIS VERZENDING BIJ ALLE BESTELLINGEN BOVEN €100

Hoe Verzorg Je Je Leren Tas

door Amsterdam Heritage op February 01, 2020

Hoe verzorg je je leren tas?

Bij Amsterdam Heritage houden we van leren tassen. Aangezien al onze handtassen met liefde zijn gemaakt van het mooiste leer, zijn het echte 'investment pieces'. Om ervoor te zorgen dat je tassen een leven lang mee gaan, geven we de belangrijkste tips over hoe je goed voor je leer zorgt zodat het jarenlang zacht en van  trouwe dienst kan zijn. 

 

 

Bewaar je tas in een stofzak voor minimale blootstelling aan stof, zonlicht en andere elementen.

Vergeet niet dat leer een huid is. Behandel het daarom ook met net zoveel liefde als je je eigen huid zou behandelen. Allereerst heeft leer ventilatie nodig. Zorg er daarom voor dat je leer kan ademen, doordat er lucht doorheen kan stromen. Dat is de reden waarom je een leren tassen nooit in plastic moet bewaren. Gebruik in plaats daarvan een opberg- of stofzak. Amsterdam Heritage levert bij elke leren tas een opbergtas erbij, waarin je de leren tas kan bewaren als je deze even niet gebruikt. 

Bescherm je leren tas tegen blootstelling aan extreem zonlicht en vochtigheid om kleurverlies te voorkomen.

Net als gewone stoffen kan leer krimpen en uitdrogen. Als je tas of riem nat wordt, is het verleidelijk om deze op een verwarming te leggen of een föhn te gebruiken om het droogproces te versnellen. Maar als je van je leer houdt, is dit geen slimme zet. Laat nat leer, zelfs als het een paar dagen duurt, op een natuurlijke wijze uitdrogen. En zeker niet in de zon, maar op een droge, koele plek. Zo voorkom je dat de kleuren vervagen.

Voorkom dat je je tas te vol stopt

Dames, dit is voor veel van jullie lastig! Dat begrijpen we maar al te goed. Toch is het belangrijk dat je een leren tas niet te vol stopt. Leer springt namelijk niet terug naar zijn originele vorm. Houd hier dus rekening mee bij het inpakken van je tas. Scherpe hoekjes of harde rondingen kunnen zorgen voor blijvende schade aan het leer. Als er kleine krasjes op het leer zitten kan je deze gemakkelijk verminderen door het leer zachtjes te masseren. Dit zorgt ervoor dat de kleurstoffen die op de leerlooierij zijn toegevoegd weer terug naar het oppervlak van de leerhuid komen waardoor het uiterlijk van de kras verminderd.

Houd leer schoon

Dit is misschien wel een van onze belangrijkste tips: gebruik geen zeep of reiniger bij het schoonmaken van je tas. Gebruik in plaats daarvan een borstel. Maak het leer eerst licht vochtig met een vochtige doek of papieren doekje, en begin daarna met het weg borstelen van vuil. De meest gemaakte fout bij de verzorging van leer is dat de huid te nat wordt of dat er te hard over het materiaal wordt gewreven. Water kan leer drastisch veranderen. Vooral als je te hard wrijft kan de kleur makkelijk loskomen.

Laat leer leven!

Leer van goede kwaliteit verandert altijd in de loop van de tijd. De huid wordt zachter en lichte kleurveranderingen zullen ontwikkelen. Uiteindelijk zal het leer na verloop van tijd alleen maar mooier worden door gebruik!